KookJij

Griekse kippensoep met ei, rijst en citroen ( Kotosoupa )

Deze heerlijke kippensoep heb ik al vaak gemaakt en valt altijd goed in de smaak, ook bij kinderen. Mijn nichtje van 3 jaar wilde laatst wel 2 koppen soep. Lekker licht en gemakkelijk te maken.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Griekse kippensoep met ei, rijst en citroen ( Kotosoupa ) te bereiden

  1. Kook de kippenpoten gaar in water met bouillontabletten. Zeef de bouillon.
  2. Ontdoe de kip van botjes, vellen en vet en snij het kippenvlees in stukjes.
  3. Doe de kip weer in de bouillon en breng de bouillon weer aan de kook. Voeg de rijst toe en laat deze in plm. 10 -m 15 minuten gaar worden in de bouillon.
  4. Klop het ei los met de citroensap en voeg dit door een zeef toe aan de kokende soep (je krijgt zo van die ei-sliertjes).
  5. Maak de soep op smaak met peper en zout.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Garneer de soep met peterselie. Heerlijke soep vooraf bij een etentje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst