Recept
« Terug naar recepten
Griekse kippensoep met ei, rijst en citroen ( Kotosoupa )
PT20M
Griekse kippensoep met ei, rijst en citroen ( Kotosoupa )
Deze heerlijke kippensoep heb ik al vaak gemaakt en valt altijd goed in de smaak, ook bij kinderen. Mijn nichtje van 3 jaar wilde laatst wel 2 koppen soep. Lekker licht en gemakkelijk te maken.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Griekse kippensoep met ei, rijst en citroen ( Kotosoupa ) te bereiden
- Kook de kippenpoten gaar in water met bouillontabletten. Zeef de bouillon.
- Ontdoe de kip van botjes, vellen en vet en snij het kippenvlees in stukjes.
- Doe de kip weer in de bouillon en breng de bouillon weer aan de kook. Voeg de rijst toe en laat deze in plm. 10 -m 15 minuten gaar worden in de bouillon.
- Klop het ei los met de citroensap en voeg dit door een zeef toe aan de kokende soep (je krijgt zo van die ei-sliertjes).
- Maak de soep op smaak met peper en zout.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Garneer de soep met peterselie. Heerlijke soep vooraf bij een etentje.