KookJij

Gehaktballetjes in een zacht romige paprikasaus met champignons

Ik had een half bakje crème fraîch, een halve paprika en een deel champignons over in de koelkast. Dat moest op en zo ontstonden deze lekkere gehaktballetjes in een romige saus.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Hongarije
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gehaktballetjes in een zacht romige paprikasaus met champignons te bereiden

  1. Gehakt mengen met peper, zout, paneermeel en ei. Hiervan kleine gehaktballetjes vormen.
  2. Verhit de olie in de pan en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin. Haal ze uit de pan en zet ze apart.
  3. Bak in het overgebleven vet de ui en de knoflook glazig. Bak het laurierblaadje ook even mee.
  4. Voeg de champignons en de paprika toe en bak deze plm. 5 minuten mee.
  5. Voeg de tomatenblojes en de crème fraîche toe en roer alles goed door elkaar.
  6. Maak op smaak met de vekruimelde bouillontablet en Provencaalse kruiden. Proef of er eventueel nog peper en zout bij moet.
  7. Garneer met gehakte peterselie of basilicum.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Wij hebben dit gegeten met spätzle (Oostenrijkse pasta), maar smaakt prima bij bijna alle soorten Italiaanse pasta.
Het is een ruime hoeveelheid voor 2 personen denk ik. Wij hadden dan ook iets over.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst