Recept
« Terug naar recepten
Kippensoep op z'n Thais
PT20M
Kippensoep op z'n Thais
Een heerlijk kippensoep op z'n thais recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Kippensoep op z'n Thais te bereiden
1. Verhit de druivenpitolie in een hapjespan en voeg de kerriepasta toe. Doe er na een minuut de gember bij.
2. Schenk er de kokosmelk, kippenbouillon en vissaus bij. Breng alles aan de kook en laat 1 minuut zachtjes koken. Voeg dan de kip toe, breng weer aan de kook, leg het deksel op de pan en laat 10 minuten zachtjes koken.
3. Breng een ketel water aan de kook en leg de mie in een pan.
4. Doe de sperziebonen en wortel bij de soep en laat alles nog 5 minuten zachtjes koken zonder deksel.
5. Giet het kokende water over de mie en kook de mie zo lang als op de verpakking staat.
6. Voeg de koriander en lente-uitjes toe aan de soep. Proef of ze meer zout nodig heeft en voeg in dat geval wat vissaus toe.
7. Giet de mie af en verdeel over kommen.
8. Schenk de soep over de mie, strooi de fijngehakte peper erover en geef de limoen erbij.
2. Schenk er de kokosmelk, kippenbouillon en vissaus bij. Breng alles aan de kook en laat 1 minuut zachtjes koken. Voeg dan de kip toe, breng weer aan de kook, leg het deksel op de pan en laat 10 minuten zachtjes koken.
3. Breng een ketel water aan de kook en leg de mie in een pan.
4. Doe de sperziebonen en wortel bij de soep en laat alles nog 5 minuten zachtjes koken zonder deksel.
5. Giet het kokende water over de mie en kook de mie zo lang als op de verpakking staat.
6. Voeg de koriander en lente-uitjes toe aan de soep. Proef of ze meer zout nodig heeft en voeg in dat geval wat vissaus toe.
7. Giet de mie af en verdeel over kommen.
8. Schenk de soep over de mie, strooi de fijngehakte peper erover en geef de limoen erbij.