Drink hier bier bij of een glas droge witte wijn.
***
NB:Dit gerecht is geschikt voor allergie tegen gluten,eieren,pinda's,soja,lactose en noten
Recept
« Terug naar recepten
Kippenstoof uit Louisiana
PT75M
Kippenstoof uit Louisiana
Sinaasappels worden eigenlijk altijd in verband gebracht met eend,niet zo zeer met kip.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Amerikaanse collega
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kippenstoof uit Louisiana te bereiden
- Wrijf en stamp fijn in de vijzel de knoflook,oregano,djinten,zout en peper.
- Voeg het sinaasappelsap + limoensap toe en roer goed door.
- Doe de kippendijen in een grote kom en overgiet ze met de mix uit de vijzel
- Strooi hier over de gesnipperde uien.
- Dek dit af met plastic folie en zet dit gedurende 8 uur in de koelkast
- Haal dan de stukken kip uit de marinade en laat uitdruipen in een zeef boven de kom,samen met de uien
- Zet de marinade apart voor later en dep de kip droog met keukenpapier
- Verhit 6 eetlepels olie in de pan met dikke bodem en bak daarin de kip aan alle kanten mooi bruin (reken op 2 - 3 minuten per zijde).Maak de pan niet te vol en doe het bv per 2 of 3 kippendijen tegelijk.Voeg olie toe zo nodig.
- Haal de dijen uit de pan en fruit de uien in het achtergebleven vet tot ze zacht zijn maar nog niet bruin.
- Voeg vervolgens de apart gezette marinade toe met de wijn en leg de dijen terug in de pan.Breng dit geheel aan de kook,zet het vuur laag en laat met het deksel er op nog een halfurrtje sudderen
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Dorry Hertog zegt:
Jan A van der Hoeden zegt:
Dorry,
Altijd leuk om te horen.Eet smakelijk.
Jan A.