Recept
« Terug naar recepten
Kiprolletjes met olijven
PT60M
Kiprolletjes met olijven
Een heerlijk kiprolletjes met olijven recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tapas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
tapasrecepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kiprolletjes met olijven te bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de pitten uit de olijven en snijd ze fijn. Meng de olijven, de boter en de peterselie in een kom. Leg de kipfilet tussen twee stukken plasticfolie en klop zachtjes met een vleeshamer of deegrol. Strijk de olijvenboter aan een kant van de kipfilet en rol hem op. Zet hem vast met een cocktailprikker. Leg de kiprolletjes in een ovenvaste schaal. Besprenkel met de olie uit het olijvenpotje en zet de schaal 50 minuten in een voorverwarmde oven. Als u met de punt van een scherp mes in het vlees prikt, moet het sap dat eruit loopt helder zijn. Leg de kiprolletjes op een snijplank en verwijder de cocktailprikkers. Snijd de rolletjes met een scherp mes in plakken. Leg ze op een voorverwarmde schaal en serveer.