Zorg dat de diepe borden voorverwarmd zijn.
Een verschrikkelijk lekker mosselpotje waar je een stukje stokbrood of ciabatta bij kunt eten.
Recept
« Terug naar recepten
Mosselstoofpotje
PT30M
Mosselstoofpotje
Dit recept stond in onze krant. Een lekker receptje, wel bewerkelijk maar de moeite zeker waard. De bereidingstijd in totaal is ± 60 met het schoon maken bij elkaar.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Herman den Blijker
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mosselstoofpotje te bereiden
- Maak de mosselen schoon.
- Snijd de pompoen in blokjes en de uien in stukken van ong. 2 cm.
- Schil de kurkema en gember, hééél fijn snijden. (let op de kurkema geeft erg geel af)
- Zet de pan op een hoog vuur en doe de mosselen in de pan.
- Laat de mosselen "zweten" totdat ze open staan, haal de open exemplaren eruit en haal de mossel uit de schelp en bewaar deze in een schaal.
- Doe de boter met een scheut olie in de pan en bak de pompoen en de zoete ui totdat deze bruin zijn.
- Na ong. 2 min. de gember en kurkema toevoegen en lekker meebakken.
- Voeg dan het mosselsap en de slagroom toe en breng op smaak met wat zout.
- Laat het dan rustig 15 min. stoven met de deksel op de pan.
- Doe er de laatste 2 min. de mosselen toe en warm het goed door.