KookJij

Mosselstoofpotje

Dit recept stond in onze krant. Een lekker receptje, wel bewerkelijk maar de moeite zeker waard. De bereidingstijd in totaal is ± 60 met het schoon maken bij elkaar.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Herman den Blijker
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mosselstoofpotje te bereiden

  1. Maak de mosselen schoon.
  2. Snijd de pompoen in blokjes en de uien in stukken van ong. 2 cm.
  3. Schil de kurkema en gember, hééél fijn snijden. (let op de kurkema geeft erg geel af)
  4. Zet de pan op een hoog vuur en doe de mosselen in de pan.
  5. Laat de mosselen "zweten" totdat ze open staan, haal de open exemplaren eruit en haal de mossel uit de schelp en bewaar deze in een schaal.
  6. Doe de boter met een scheut olie in de pan en bak de pompoen en de zoete ui totdat deze bruin zijn.
  7. Na ong. 2 min. de gember en kurkema toevoegen en lekker meebakken.
  8. Voeg dan het mosselsap en de slagroom toe en breng op smaak met wat zout.
  9. Laat het dan rustig 15 min. stoven met de deksel op de pan.
  10. Doe er de laatste 2 min. de mosselen toe en warm het goed door.

Mijn kookverhaal (Els Meeuwsen)

Zorg dat de diepe borden voorverwarmd zijn.
Een verschrikkelijk lekker mosselpotje waar je een stukje stokbrood of ciabatta bij kunt eten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst