Recept
« Terug naar recepten
Thaise biefreepjes met paprika
PT20M
Thaise biefreepjes met paprika
Dit recept is ontstaan uit een combinatie van 2 recepten uit mijn Thaise
kookboeken met ook nog wat eigen aanpassingen.
Je kunt natuurlijk ook zelf variëren met groenten of extra toevoegen denk
daarbij aan lente uitjes, sugar-snaps of peultjes e.d.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
de verse Thaise keuken' en 'de allerlekkerste Thaise gerechten' zelf aangepast, in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Thaise biefreepjes met paprika te bereiden
- Snij de biefstuk in reepjes, ontdoe de paprika's van zaden en snij ze in reepjes, maak de uien schoon en snij ze in ringen, schil de gember en de knoflook en hak ze fijn.
- Verhit olie in een wok en fruit hierin de knoflook, voeg de biefreepjes toe en bak ze snel om en om.
- Voeg de gember en het citroengras toe. (knik de stengel een op enkele plaatsen en kneus het dikke gedeelte met de zijkant van een mes)
- Bak het nog heel even en schep het uit de pan en zet het opzij.
- Doe de ui en de paprika in de pan en roerbak het geheel 2 tot 3 minuten op een hoog vuur tot de ui goudgeel en zachter begint te worden.
- Doe het vlees terug in de pan en voeg limoensap, bouillon en oestersaus toe.
- Maak op smaak met peper zout en chilivlokken (of een fijngesneden rood pepertje).
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Dien op met gekookte noedels of rijst.