Recept
« Terug naar recepten
Kiprolletjes met prei
PT20M
Kiprolletjes met prei
Een heerlijk kiprolletjes met prei recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
gezond en prijsbewust koken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kiprolletjes met prei te bereiden
Snijd de kop en staart van de prei af en haal voorzichtig de stengels van elkaar los.
Was de prei en dompel ze ong. 1 min. in kokend water om de lange preirepen soepel te maken.
Maak de kipfilets schoon door er de evt. vetrandjes af te snijden en snijd ze vervolgens doormidden zodat je van elke kipfilet 2 dunne plakken maakt.
Bij ongelijke diktes kun je met de handpalm de kipfilet nog iets pletten.
Leg voor elk kiprolletje 2 repen prei dakpansgewijs naast elkaar en leg hier een plak kipfilet op.
Bestrooi met verse gemalen peper, een beetje zout en kerriepoeder.
Leg er ook een half plakje jonge kaas op en rol de rolletjes strak op en zet vast met een prikker.
Maak zo 4 rolletjes.
Braad de onder-en bovenkant van de kiprolletjes op middelhoog vuur langzaam aan in een drupje olijfolie.
Zorg dat de prei niet gaat verbranden.
In de oven op 180 graden ong.10 min.doorgaren.
Halveer de knoflookbol met een scherp mes, besmeer de teentjes met een beetje olijfolie en leg de bollen, met de gesneden kant naar boven, 8 min. in de oven.
Pluk de peterselie van de takjes en laat de peterselie in 5 min. drogen.
Was de prei en dompel ze ong. 1 min. in kokend water om de lange preirepen soepel te maken.
Maak de kipfilets schoon door er de evt. vetrandjes af te snijden en snijd ze vervolgens doormidden zodat je van elke kipfilet 2 dunne plakken maakt.
Bij ongelijke diktes kun je met de handpalm de kipfilet nog iets pletten.
Leg voor elk kiprolletje 2 repen prei dakpansgewijs naast elkaar en leg hier een plak kipfilet op.
Bestrooi met verse gemalen peper, een beetje zout en kerriepoeder.
Leg er ook een half plakje jonge kaas op en rol de rolletjes strak op en zet vast met een prikker.
Maak zo 4 rolletjes.
Braad de onder-en bovenkant van de kiprolletjes op middelhoog vuur langzaam aan in een drupje olijfolie.
Zorg dat de prei niet gaat verbranden.
In de oven op 180 graden ong.10 min.doorgaren.
Halveer de knoflookbol met een scherp mes, besmeer de teentjes met een beetje olijfolie en leg de bollen, met de gesneden kant naar boven, 8 min. in de oven.
Pluk de peterselie van de takjes en laat de peterselie in 5 min. drogen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
lekkerbekske zegt:
Moeten die filets in de lengte, de breedte of de dikte door midden gesneden worden?
Overigens lijkt me een hele knol knoflook wel iets te groot. Misschien dat enkele teentjes het juiste smaakje eraan kunnen geven. Ik zou dit recept graag proberen, maar had liever wat meer duidelijkheid eerst.
slaatje zegt:
slaatje zegt:
flavia zegt: