Recept
« Terug naar recepten
Kipsate-spaghetti met prei en ei
PT25M
Kipsate-spaghetti met prei en ei
Een heerlijk kipsate-spaghetti met prei en ei recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Kipsate-spaghetti met prei en ei te bereiden
- Breng een pan met ruim water aan de kook voor de spaghetti.
- Maak de preien schoon en snijd in ringen. Pel de knoflook en snijd fijn. Rasp de gember. Laat de mais uitlekken. Maak de champignons schoon en snijd in kwarten.
- Verhit in een koekenpan wat (wok)olie (of Conimex vloeibare boter), fruit hierin de knoflook en de gember. Voeg de gesneden prei toe, roerbak ca. 5 minuten op hoog vuur. Draai daarna het vuur wat lager en laat verder zacht stoven met een deksel op de pan.
- Breng ook de eieren in een pan met water aan de kook. Kook ze hard in 10-12 minuten (wat je zelf lekker vind).
- Kook de spaghetti gaar in ca. 10-11 minuten, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Voeg de laatste 5 minuten van de kooktijd de gesneden champignons aan de spaghetti toe.
- Voeg de mais toe aan de prei, met de ketjap en koriander en breng op smaak met zout en peper.
- Schil de komkommer, halveer 2x in de lengte en snijd in blokjes.
- Giet de spaghetti af, maar maak je niet druk als niet ál het water weg is. Roer de kipsaté-salade door de spaghetti heen. (Eventueel overgebleven water maakt de saus net iets vloeibaarder. Eventueel kun je vantevoren de salade ook wat losroeren met 1 a 2 el kookwater.)
- Laat de eieren schrikken onder koud water en pel ze.
- Verdeel de spaghetti over 4 borden met de prei en een ei. Serveer de komkommer erbij.
Bestrooi met gebakken uitjes.
- Maak de preien schoon en snijd in ringen. Pel de knoflook en snijd fijn. Rasp de gember. Laat de mais uitlekken. Maak de champignons schoon en snijd in kwarten.
- Verhit in een koekenpan wat (wok)olie (of Conimex vloeibare boter), fruit hierin de knoflook en de gember. Voeg de gesneden prei toe, roerbak ca. 5 minuten op hoog vuur. Draai daarna het vuur wat lager en laat verder zacht stoven met een deksel op de pan.
- Breng ook de eieren in een pan met water aan de kook. Kook ze hard in 10-12 minuten (wat je zelf lekker vind).
- Kook de spaghetti gaar in ca. 10-11 minuten, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Voeg de laatste 5 minuten van de kooktijd de gesneden champignons aan de spaghetti toe.
- Voeg de mais toe aan de prei, met de ketjap en koriander en breng op smaak met zout en peper.
- Schil de komkommer, halveer 2x in de lengte en snijd in blokjes.
- Giet de spaghetti af, maar maak je niet druk als niet ál het water weg is. Roer de kipsaté-salade door de spaghetti heen. (Eventueel overgebleven water maakt de saus net iets vloeibaarder. Eventueel kun je vantevoren de salade ook wat losroeren met 1 a 2 el kookwater.)
- Laat de eieren schrikken onder koud water en pel ze.
- Verdeel de spaghetti over 4 borden met de prei en een ei. Serveer de komkommer erbij.
Bestrooi met gebakken uitjes.