Recept
« Terug naar recepten
Vergeten Kip...... Zoete kipdijfilet met gember, ketjap en limoen.
PT50M
Vergeten Kip...... Zoete kipdijfilet met gember, ketjap en limoen.
Vergeten Groente hebben de revue al ruim geleden gepasseerd. Denk aan,
aardpeer, pastinaak en schorseneer. Volgens Janneke Philippi geeft het ook
"vergeten vlees". Van kop tot staart komen alle delen van varken, rund,
maar ook van wild en gevogelte op tafel vandaar ook de benaming
"Vergeten Kip" dat is de kippendij. Nu is dit mals stukje kip gelukkig :)
overal verkrijgbaar. Lange tijd was kippendij een grote onbekende in de
supermarkt en ook bij slager of poelier werd er nauwelijks om gevraagd.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Uit de krant eigen tekst en foto.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vergeten Kip...... Zoete kipdijfilet met gember, ketjap en limoen. te bereiden
- Leg de kippendijen in een schaal.
- Rasp de groene schil van de schoongeboende limoenen boven de filets en knijp het vocht erover uit.
- Voeg knoflook , gember en de ketjap toe.
- Roer alles goed door elkaar , dek af en laat een uurtje in de koelkast marineren.
- Haal de kippendijtjes uit de marinade en laat ze even uitdruppen op keukenpapier.
- Bewaar de marinade.
- Verhit 2 el zonnebloemolie in een pan en bak de kippendijtjes aan beide kanten bruin circa 3-4 minuten.
- Haal ze uit de pan. Bak de paprikareepjes 3 minuten in het overgebleven bakvet.
- Leg er de kippendijtje tussen , druppel er de honing over . Voeg 150 ml water toe en de overgebleven marinade. Breng dit geheel tegen de kook aan, zet het vuur lager, deksel op de pan en laat circa 20 minuten stoven. Bestrooi met de grof gesneden peterselie of koriander en het geroosterde sesamzaad.
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Al enkele malen genoten van dit verrassend lekkere recept. Heerlijk met peultjes of boontjes en een rijst naar keuze.