Recept
« Terug naar recepten
Kiwi cake
PT30M
Kiwi cake
Een heerlijk kiwi cake recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Henny Lansink
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
25 personen
Categorieën:
- > Taarten, gebak & ijs - Cake
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
banketbakker henny
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kiwi cake te bereiden
Maak een passend papier in de cakevorm. (20 x 20 cm)
Verwarm de oven voor op 180°C.
Vermeng de boter met de suiker gedurende 3 minuten, met een mixer.
Voeg de eieren toe en mix opnieuw.
Meng en zeef de bloem en het bakpoeder.
Roer de bloem door het beslag.
Mix gedurende 2 minuten op de hoogste stand, tot alles perfect gemengd is.
Giet het beslag in de cakevorm op het papier.
Schil kiwi's en snij ze in vier.
Snij elk vierde nogmaals in twee en leg de stukjes gelijk verspreid op het mengsel.
Strooi wat extra suiker over het fruit.
Bak de cake goudbruin in 50 minuten.
Vorm uit de oven halen.
Laat je hem nog 10 minuutjes rusten.
Haal hem daarna uit de bakvorm.
Verwijder het papier en snijd in stukken.
Stop in een luchtvrije doos, om verder af te koelen.
Deze kiwicake is heerlijk als dessert of bij de koffie.
Serveer hem bestrooid met wat bloemsuiker, dan ziet hij er nog lekkerder uit.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Vermeng de boter met de suiker gedurende 3 minuten, met een mixer.
Voeg de eieren toe en mix opnieuw.
Meng en zeef de bloem en het bakpoeder.
Roer de bloem door het beslag.
Mix gedurende 2 minuten op de hoogste stand, tot alles perfect gemengd is.
Giet het beslag in de cakevorm op het papier.
Schil kiwi's en snij ze in vier.
Snij elk vierde nogmaals in twee en leg de stukjes gelijk verspreid op het mengsel.
Strooi wat extra suiker over het fruit.
Bak de cake goudbruin in 50 minuten.
Vorm uit de oven halen.
Laat je hem nog 10 minuutjes rusten.
Haal hem daarna uit de bakvorm.
Verwijder het papier en snijd in stukken.
Stop in een luchtvrije doos, om verder af te koelen.
Deze kiwicake is heerlijk als dessert of bij de koffie.
Serveer hem bestrooid met wat bloemsuiker, dan ziet hij er nog lekkerder uit.
Mijn kookverhaal (Henny Lansink)
Je kunt ook kersen of andere vruchten gebruiken.
Gerard van der Leeuw zegt: