KookJij

Kiwirol

Een heerlijk kiwirol recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
  2. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Onbekend
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kiwirol te bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden.Bekleed een bakvorm van 20 x 28 cm met vetvrij papier en spreid de groene blaadjes hierop uit.Klop de eidooiers met de suiker tot een licht en zacht mengsel.Klop in een andere kom de eiwitten stijf en spatel ze door het eidooiermengsel tot er een zachte massa ontstaat.Schenk het mengsel over de blaadjes in de bakvorm en bak dit 10 min tot het net hard begint te worden.Laat het buiten de oven afkoelen.Leg de plak omgekeerd op een schoon stuk vetvrij papier dat u van tevoren bestrooid hebt met 2 el poedersuiker.Verwijder voorzichtig de geraniumblaadjes.Voeg de druppeltjes rozenwater toe aan de room en klop tot zich zachte pieken vormen.Bestrijk de plak met de opgeklopte room.Schil de kiwi en snijd hem in dunne schijfjes.Verdeel de schijfjes over het roomoppervlak.Rol hetgeheel in de breedte op.Bestrooi met poedersuiker en leg de bloemblaadjes er bovenop.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst