OPTIE: Geef er sambal bij en bv seroendeng.
We drinken hierbij thee, bier of een niet te droge witte wijn.
Recept
« Terug naar recepten
Klapper-Kerrie-Kip met Spinazie
PT95M
Klapper-Kerrie-Kip met Spinazie
Het oorspronkelijke recept was met kippenborst, maar de kippendijen zijn vetter en smakelijker om hier te gebruiken.
Een ander ervarings-feit: Om te zorgen dat er smaak zit in dit gerecht niet al te bang zijn om flink met de kruidenpotten te zwaaien.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
95 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Klapper-Kerrie-Kip met Spinazie te bereiden
- Maak een mengsel van zeezout, pepers, kerrie, kunyit en djinten.
- Smeer daarmee de kip goed in en laat de kip 1 uur op kamertemperatuur de smaken opnemen, terwijl zo nu en dan de kip en kruiden goed worden omgewerkt en doorgeroerd.
- Doe de uien, knoflook, gemberwortelrasp in een blender en draai daarvan een homogene pasta.
- Fruit deze pasta even aan in 3 eetlepels klapperolie.
- Voeg daaraan toe de in kruiden gemarineerde brokken kip en bak de kip nagenoeg gaar.
- Giet dan de klappermelk bij het vlees mengsel en breng aan de kook.
- Laat dit geheel een minuut of 8 - 10 op klein vuur doorsudderen..
- Ondertussen in een andere bakpan als een soort "tarka" in wat klapperolie het mosterdzaad aanfruiten met de grofgehakte cashew noten.
- Laat dan de spinazie in het kipmengsel slinken.
- We geven er witte basmati rijst bij : We verdelen de rijst over de borden, leggen daaromheen het spinazie-kipmengsel, scheppen wat "tarka" op de rijst en strooien nog wat gesnipperde koriander over het gerecht.