KookJij

Klapper-Kerrie-Kip met Spinazie

Het oorspronkelijke recept was met kippenborst, maar de kippendijen zijn vetter en smakelijker om hier te gebruiken. Een ander ervarings-feit: Om te zorgen dat er smaak zit in dit gerecht niet al te bang zijn om flink met de kruidenpotten te zwaaien.
Recept van:
Bereidingstijd: 95 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: India
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Klapper-Kerrie-Kip met Spinazie te bereiden

  1. Maak een mengsel van zeezout, pepers, kerrie, kunyit en djinten.
  2. Smeer daarmee de kip goed in en laat de kip 1 uur op kamertemperatuur de smaken opnemen, terwijl zo nu en dan de kip en kruiden goed worden omgewerkt en doorgeroerd.
  3. Doe de uien, knoflook, gemberwortelrasp in een blender en draai daarvan een homogene pasta.
  4. Fruit deze pasta even aan in 3 eetlepels klapperolie.
  5. Voeg daaraan toe de in kruiden gemarineerde brokken kip en bak de kip nagenoeg gaar.
  6. Giet dan de klappermelk bij het vlees mengsel en breng aan de kook.
  7. Laat dit geheel een minuut of 8 - 10 op klein vuur doorsudderen..
  8. Ondertussen in een andere bakpan als een soort "tarka" in wat klapperolie het mosterdzaad aanfruiten met de grofgehakte cashew noten.
  9. Laat dan de spinazie in het kipmengsel slinken.
  10. We geven er witte basmati rijst bij : We verdelen de rijst over de borden, leggen daaromheen het spinazie-kipmengsel, scheppen wat "tarka" op de rijst en strooien nog wat gesnipperde koriander over het gerecht.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

OPTIE: Geef er sambal bij en bv seroendeng.
We drinken hierbij thee, bier of een niet te droge witte wijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst