KookJij

Kleffe Dadel Koek met Butterscotch Saus

Er wordt bruine suiker gebruikt voor onderstaande saus.Het is dus GEEN caramel saus,maar WEL een buttescotchsaus.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
  2. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Amerikaanse vrienden
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kleffe Dadel Koek met Butterscotch Saus te bereiden

1).Doe de dadels en het water in een blender-kom en roer daar door heen het bakpoeder en laat dit 10 minuten staan.
2).Doe de boter er bij en de suiker en draai met de blender hiervan een homogene gladde dunne massa.
3).Meng de eieren en het bakmeel er ook door heen en draai met de blender een homogeen beslaag..
4).Dit beslag gaat in de springvorm de oven in voor 1 uur.
5).Let wel op dat de koek niet te bruin wordt, anders luchtigjes bedekken met alu-folie.
6).Na 1 uur uit de oven halen en af laten koelen en in punten snijden op een taartschaal.
7).Voor de saus in een pan met dikke bodem de room mengen met de suiker en de boter en net zo lang koken tot het mengsel wat dikker begint te worden en bruinig begint te kleuren.Doe er dan nog een mespunt zeezout in voor de smaak. Wel blijven roeren.
8).Giet de helft van de saus over de in punten verdeelde taart en laat de saus er intrekken.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

DIEN OP :
Geef op een bordje een punt van de taart en lepel daar over saus.
NOOT: Wat ook wel eens wordt gebruikt is de ouwerwetse gecondenseerde melk uit blik, welke net zo lang wordt verhit dat hij bruinig wordt. (Roeren!)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst