Recept
« Terug naar recepten
Kleine groenteloempia's
PT50M
Kleine groenteloempia's
Een heerlijk kleine groenteloempia's recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Christiaan Vanparys
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
385 kCal energie
4 Gram eiwit
37 Gram vet
11 Gram koolhydraten
4 Gram eiwit
37 Gram vet
11 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kleine groenteloempia's te bereiden
1.Maak de wortels schoon en snijd ze in smalle reepjes.
2.Was de lenteuitjes en pel de knoflook.
3.Snijd de champignons in plakjes en de lenteuitjes in ringetjes.
4.Hak de knoflook fijn.
5.Verhit op hoog vuur 1 el olie in een pan of wok.
6.Roerbak daarin de wortels en champignons ca. 2 min.
7.Voeg de taugé, lenteuitjes, knoflook en sojasaus toe en roerbak het geheel nog ca. 2 min.
8.Laat de groenten ca. 10 min. afkoelen.
9.Leg de blaadjes filodeeg op een vochtige doek en voel ze met het groentenmengsel.
10.Bestrijk de randen met water, vouw ze naar binnen en rol ze op.
11.Verhit de rest van de olie.
12.Frituur daarin de loempia's in porties tot ze goudbruin zijn.
13.Laat ze op keukenpapier uitlekken en serveer ze warm.
2.Was de lenteuitjes en pel de knoflook.
3.Snijd de champignons in plakjes en de lenteuitjes in ringetjes.
4.Hak de knoflook fijn.
5.Verhit op hoog vuur 1 el olie in een pan of wok.
6.Roerbak daarin de wortels en champignons ca. 2 min.
7.Voeg de taugé, lenteuitjes, knoflook en sojasaus toe en roerbak het geheel nog ca. 2 min.
8.Laat de groenten ca. 10 min. afkoelen.
9.Leg de blaadjes filodeeg op een vochtige doek en voel ze met het groentenmengsel.
10.Bestrijk de randen met water, vouw ze naar binnen en rol ze op.
11.Verhit de rest van de olie.
12.Frituur daarin de loempia's in porties tot ze goudbruin zijn.
13.Laat ze op keukenpapier uitlekken en serveer ze warm.