Recept
« Terug naar recepten
Kleine pastaschotels met taleggio en parmaham
PT45M
Kleine pastaschotels met taleggio en parmaham
Een heerlijk kleine pastaschotels met taleggio en parmaham recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Njam.tv
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kleine pastaschotels met taleggio en parmaham te bereiden
Kook de pasta half tot beetgaar.
Vet de 6 schaaltjes in met boter en bekleed met bakpapier. Zorg ervoor dat het papier 2 cm boven de rand uitsteekt.
Stoof de ui glazig in boter. Voeg de ham toe en neem van het vuur.
Verdeel de helft van de pasta over de schaaltjes. Bedek met het mengsel van ham en ui. Vul de schaaltjes op met de rest van de pasta.
Pureer de slagroom en tallegio met de mixer. Roer er de gehakte tijm met de eieren doorheen. Kruid met zout en peper. Giet over de pasta. Bestrooi met paneermeel. Werk af met de resterende boter.
Bak 30 min. in de oven op 180°C.
Haal het bakpapier voorzichtig uit de schaaltjes en garneer met een takje tijm.
Vet de 6 schaaltjes in met boter en bekleed met bakpapier. Zorg ervoor dat het papier 2 cm boven de rand uitsteekt.
Stoof de ui glazig in boter. Voeg de ham toe en neem van het vuur.
Verdeel de helft van de pasta over de schaaltjes. Bedek met het mengsel van ham en ui. Vul de schaaltjes op met de rest van de pasta.
Pureer de slagroom en tallegio met de mixer. Roer er de gehakte tijm met de eieren doorheen. Kruid met zout en peper. Giet over de pasta. Bestrooi met paneermeel. Werk af met de resterende boter.
Bak 30 min. in de oven op 180°C.
Haal het bakpapier voorzichtig uit de schaaltjes en garneer met een takje tijm.