Recept
« Terug naar recepten
Kloedertjes
PT30M
Kloedertjes
Een heerlijk kloedertjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
nvt personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kloedertjes te bereiden
Snij de abrikozen in stukjes. Week de abrikozen een nachtje in plm. 2 dl. lauw water.
Bereidingswijze
Breng de abrikozen met het weekvocht, de kruiden en de suiker aan de kook. Laat ze plm. 10 minuten zachtjes wellen.
Haal ze van het vuur. Voeg de rum erbij. Roer goed door en vul de potjes met de vruchten en het vocht. Sluit de pot goed. Na 4 weken zijn ze precies goed om te eten.
Serveertips
Lekker als toetje met walnotenijs. Of lekker gewoon oplepelen in een klein glaasje
Bereidingswijze
Breng de abrikozen met het weekvocht, de kruiden en de suiker aan de kook. Laat ze plm. 10 minuten zachtjes wellen.
Haal ze van het vuur. Voeg de rum erbij. Roer goed door en vul de potjes met de vruchten en het vocht. Sluit de pot goed. Na 4 weken zijn ze precies goed om te eten.
Serveertips
Lekker als toetje met walnotenijs. Of lekker gewoon oplepelen in een klein glaasje