Recept
« Terug naar recepten
Knapperige polenta met gebakken champignons
PT30M
Knapperige polenta met gebakken champignons
Een heerlijk knapperige polenta met gebakken champignons recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Njam.tv
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Knapperige polenta met gebakken champignons te bereiden
Maak een mayonaise door de eierdooiers goed te mengen met het wasabipoeder, citroensap en wijnazijn. Voeg er al roerend de olie aan toe tot je een dikke mayonaise verkrijgt.
Snijd de lente-ui in kleine stukjes. Breng de bouillon met de boter aan de kook. Haal de pan van het vuur en voeg de polenta toe. Plaats terug op een zacht vuurtje en laat zo’n 2 minuten doorkoken. Meng de lente-ui erdoor en breng op smaak met nog wat peper en zout.
Stort de polenta in een ingevet bakblik, duw plat tot ongeveer 1 cm dikte en laat volledig afkoelen. Snijd de polenta in plakjes, bak deze krokant en goudbruin.
Snijd het sjalotje en de knoflook fijn en fruit deze in wat olie. Halveer de champignons en bak ze kort bruin in dezelfde pan. Breng op smaak met citroensap, citroenrasp, versgemalen peper en zout.
Strijk een theelepel wasabimayonaise op de polenta en beleg met de champignons.
Snijd de lente-ui in kleine stukjes. Breng de bouillon met de boter aan de kook. Haal de pan van het vuur en voeg de polenta toe. Plaats terug op een zacht vuurtje en laat zo’n 2 minuten doorkoken. Meng de lente-ui erdoor en breng op smaak met nog wat peper en zout.
Stort de polenta in een ingevet bakblik, duw plat tot ongeveer 1 cm dikte en laat volledig afkoelen. Snijd de polenta in plakjes, bak deze krokant en goudbruin.
Snijd het sjalotje en de knoflook fijn en fruit deze in wat olie. Halveer de champignons en bak ze kort bruin in dezelfde pan. Breng op smaak met citroensap, citroenrasp, versgemalen peper en zout.
Strijk een theelepel wasabimayonaise op de polenta en beleg met de champignons.
Tania zegt: