Recept
« Terug naar recepten
Knoflook bij de borrel
PT50M
Knoflook bij de borrel
Een heerlijk knoflook bij de borrel recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
nvt personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Knoflook bij de borrel te bereiden
Neem 4-5 knoflookbollen (meer mag ook), verwijder wat van het vlies en snijd ± 1/2 cm van de bovenkant, zodat de top van de teentjes te zien is.
Zet de bollen op een bakplaat of in een vuurvaste schaal, druppel er wat olijfolie over en strooi er wat zeezout, tijm of rozemarijn en versgemalen peper over.
Schenk er 1/4 kopje kippebouillon over, dek de schaal met aluminiumfolie of met een deksel af en braad de knoflook ± 1 uur in een op 175 °C voorverwarmde oven.
Neem de deksel of het folie van de schaal, zet de oven uit en laat het geheel in de oven ± 15 minuten afkoelen.
Door het roosteren wordt de knoflook lekker zacht van smaak.
Halveer een groene, een rode en een gele paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en sprenkel er wat olijfolie over.
Leg de paprikahelften met de glanzende kant naar boven op een bakplaat en strooi wat zout over de olijfolie.
Bak de paprika's samen met de knoflook en haal ze uit de oven zodra de velletjes zijn gerimpeld en een lichtbruine kleur hebben.
Laat ze wat afkoelen, haal er voorzichtig de velletjes af en snijd de paprika's in reepjes.
Opmaken op een schaal:
Schik toastjes en/of kleine stukjes Frans brood (baguette) op een (ovale) schotel of plank en leg de knoflookbollen en de paprikareepjes eromheen of leg de knoflook en de paprika in het midden met stukjes brood, plakjes geitenkaas, wat plukjes bieslook, olijven en plakjes met citroen besprenkelde avocado eromheen.
Haal met een klein mesje een knoflookteentje uit de bol, plet dat op een stukje brood en leg er een reepje paprika, een plakje kaas, een olijf en/of een plakje avocado op.
Garneer het broodje met wat bieslook
Zet de bollen op een bakplaat of in een vuurvaste schaal, druppel er wat olijfolie over en strooi er wat zeezout, tijm of rozemarijn en versgemalen peper over.
Schenk er 1/4 kopje kippebouillon over, dek de schaal met aluminiumfolie of met een deksel af en braad de knoflook ± 1 uur in een op 175 °C voorverwarmde oven.
Neem de deksel of het folie van de schaal, zet de oven uit en laat het geheel in de oven ± 15 minuten afkoelen.
Door het roosteren wordt de knoflook lekker zacht van smaak.
Halveer een groene, een rode en een gele paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en sprenkel er wat olijfolie over.
Leg de paprikahelften met de glanzende kant naar boven op een bakplaat en strooi wat zout over de olijfolie.
Bak de paprika's samen met de knoflook en haal ze uit de oven zodra de velletjes zijn gerimpeld en een lichtbruine kleur hebben.
Laat ze wat afkoelen, haal er voorzichtig de velletjes af en snijd de paprika's in reepjes.
Opmaken op een schaal:
Schik toastjes en/of kleine stukjes Frans brood (baguette) op een (ovale) schotel of plank en leg de knoflookbollen en de paprikareepjes eromheen of leg de knoflook en de paprika in het midden met stukjes brood, plakjes geitenkaas, wat plukjes bieslook, olijven en plakjes met citroen besprenkelde avocado eromheen.
Haal met een klein mesje een knoflookteentje uit de bol, plet dat op een stukje brood en leg er een reepje paprika, een plakje kaas, een olijf en/of een plakje avocado op.
Garneer het broodje met wat bieslook