Voor de liefhebbers een tipp:
Denk aan de kollega's deze soep in de vakantie tijd met de familie genieten.
Recept
« Terug naar recepten
Knoflooksoep
PT40M
Knoflooksoep
Een heerlijk knoflooksoep recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Martine De Clercq
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Dieet & Slank - Voorgerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Knoflooksoep te bereiden
Plet de tenen goed stuk met een look klopper in hout of met de achterkant van een goed keukenmes.
Neem 1 l water en voeg daarbij het geplet knoflook, een deftige scheut olijfolie, wat grof zeezout en drie soorten vers gemalen peperkorreltjes naar smaak
Laat dit alles koken.
Na het koken voeg je er gedroogde laurierblaadjes en een paar blaadjes salie aan toe.Van het vuur nemen en dit een kwartier laten trekken en dan door een zeef gieten.
Dan twee geklopte eidooiers al roerend toevoegen.De soep op een zacht vuurtje zetten en opwarmen zonder aan de kook te brengen.
Deze looksoep met geroosterd baguette brood opdienen.
Lekkkkker
Neem 1 l water en voeg daarbij het geplet knoflook, een deftige scheut olijfolie, wat grof zeezout en drie soorten vers gemalen peperkorreltjes naar smaak
Laat dit alles koken.
Na het koken voeg je er gedroogde laurierblaadjes en een paar blaadjes salie aan toe.Van het vuur nemen en dit een kwartier laten trekken en dan door een zeef gieten.
Dan twee geklopte eidooiers al roerend toevoegen.De soep op een zacht vuurtje zetten en opwarmen zonder aan de kook te brengen.
Deze looksoep met geroosterd baguette brood opdienen.
Lekkkkker