KookJij

Basilicumdressing op basis van zelfgemaakte basilicumolie

Voor mijn tomatensalade caprese wilde ik deze keer geen basilicumblaadjes gebruiken maar een lekkere dressing waarin de basilicum een hoofdrol speelde. Op internet kwam ik recepten van basilicumolie tegen, waarvan ik onderdelen ebruikte heb om deze hele lekkere dressing te maken.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Basilicumdressing op basis van zelfgemaakte basilicumolie te bereiden

  1. Doe de droge gewassen blaadjes basilicum in de litermaat. Voeg de olie, honing en het citroensap eraan toe en mix dit tot een mooie fijne puree.
  2. Maak de dressing op smaak met peper, zout en tabasco.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Deze dressing smaakt prima op nog veel meer salades. Bijvoorbeeld: tomatensalade, Griekse salade, gewone kropsla met
tomaten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst