KookJij

Wittekoolsalade met appel, walnoten en zure room

In een kookboekje van Onno Kleyn kwam ik het recept tegen van een Georgische kool-walnotensalade. Ik heb het recept aangepast aan mijn eigen smaak. In het recept wordt alleen zure room gebruikt. Ik heb half zure room en half yoghurt gebruikt in de salade..
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Rusland
Keuken: Wereldkeuken
Bron: aangepast recept uit kookboekje ."100x Onno Kleyn: een bundel vol kookgeluk"
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Wittekoolsalade met appel, walnoten en zure room te bereiden

  1. Schil de appel, verwijder de klokhuizen en snij de appel in kleine blokjes. Meng de appelblokjes direct met het citroensap en de zure room en yoghurt, zodat ze niet bruin worden.
  2. Meng de knoflook, witte kool, honing en zout en peper erdoor. Goed door elkaar roeren en plm. 15 minuten goed laten intrekken. Roer de walnoten en de bieslook door de salade.

  3. (Hou wat achter voor de garnering).



Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Ik had nog een halve Urkohl over. De kool is plat rond en is iets losser van structuur van de gewone witte kool.
Met die kool wilde ik een salade maken, maar niet de witte koolsalade die ik altijd maak.

Ook lekker bijgerecht ook bij de barbecue bbq.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst