Liever vegetarisch?
Neem groentebouillon en bestrooi de soep met wat geraspte kaas naar keuze.
Recept
« Terug naar recepten
Knolselderijsoep met knapperige bacon
PT45M
Knolselderijsoep met knapperige bacon
Van een ander gerecht had ik nogal een groot stuk knolselderij over. Die heb ik gebruikt in deze soep.
Kan als lunchssoep, voorgerecht of maaltijdsoep met lekker brood en een toetje na.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Knolselderijsoep met knapperige bacon te bereiden
- Verwarm de olie in de soeppan en fruit de ui met de knoflook enkele minuutjes.
- Voeg de knolselderij toe en bak circa 7 mnuten mee.
- Voeg de bouillon toe , leg het deksel op de pan en laat de soep 20 minuten zachtjes koken.
- Bak ondertussen de baco ineen droge koekenpan krokant.
- Voeg de demi crème fraîche toe en pureer de soep glad.
- Breng de soep op smaak met versgemalen peper, een snufje zout en de peterselie.
- Serveer de soep in voorverwarmde kommen en bestrooi de soep met de warme verkruimelde bacon.