Recept
« Terug naar recepten
Koffie met grand Marnier en (zie opm)
PT60M
Koffie met grand Marnier en (zie opm)
Een heerlijk koffie met grand marnier en (zie opm) recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
n.v.t. personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Koffie met grand Marnier en (zie opm) te bereiden
Hak de walnoten fijn in de keukenmachine.
Voeg de gezeefde poedersuiker en eiwit toe en laat de machine draaien tot een smeuig mengsel ontstaat.
Zet het afgedekt 20 min. in de koelkast.
Maak met theelepels van het mengsel balletjes en druk ze iets in.
Doe de chocolade in een vuurvast kom.
Breng een pan met water aan de kook en neem de pan van het vuur.
Plaats de kom boven de pan, maar zorg ervoor dat de bodem van de kom het water niet raakt.
Smelt de chocolade onder af en toe roeren.
Doop de rondjes in de chocolade en leg ze op een stuk vetvrij papier.
Druk de halve walnoten op de rondjes en laat ze opstijven.
Cognacrolletjes met koffielikeurcréme:
Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
Meng boter, ahornsiroop en suiker in een pan.
Roer dit op laag vuur door tot de boter is gesmolten en de suiker is opgelost.
Neem de pan van het vuur.
Voeg gezeefde bloem en gemberpoeder toe.
Roer alles kort met een houten lepel door.
Schep afgestreken theelepels van het mengsel op de bakplaat zo'n 12 cm uit elkaar (maak 3-4 koekjes tegelijk).
Maak van het mengsel rondjes van 8 cm.
Bak ze in 6 min. lichtbruin.
Laat ze 30 sec. liggen, neem ze van de plaat en wikkel ze, terwijl ze nog warm zijn, om de steel van een pollepel.
Zijn ze op de bakplaat hard geworden, zet ze dan nog weer in de oven om zacht te worden.
Laat ze afkoelen en bak de andere rolletjes op dezelfde manier.
Meng de ingredienten voor de koffiecréme in een kom en roer alles goed door elkaar.
Dek de kom met plasticfolie af en zet hem 1 uur in de koelkast.
Klop het mengsel met de mixer tot stijve pieken.
Vul de rolletjes met behulp van een spuitzak.
Versier ze met sliertjes gesmolten chocolade.
Voeg de gezeefde poedersuiker en eiwit toe en laat de machine draaien tot een smeuig mengsel ontstaat.
Zet het afgedekt 20 min. in de koelkast.
Maak met theelepels van het mengsel balletjes en druk ze iets in.
Doe de chocolade in een vuurvast kom.
Breng een pan met water aan de kook en neem de pan van het vuur.
Plaats de kom boven de pan, maar zorg ervoor dat de bodem van de kom het water niet raakt.
Smelt de chocolade onder af en toe roeren.
Doop de rondjes in de chocolade en leg ze op een stuk vetvrij papier.
Druk de halve walnoten op de rondjes en laat ze opstijven.
Cognacrolletjes met koffielikeurcréme:
Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
Meng boter, ahornsiroop en suiker in een pan.
Roer dit op laag vuur door tot de boter is gesmolten en de suiker is opgelost.
Neem de pan van het vuur.
Voeg gezeefde bloem en gemberpoeder toe.
Roer alles kort met een houten lepel door.
Schep afgestreken theelepels van het mengsel op de bakplaat zo'n 12 cm uit elkaar (maak 3-4 koekjes tegelijk).
Maak van het mengsel rondjes van 8 cm.
Bak ze in 6 min. lichtbruin.
Laat ze 30 sec. liggen, neem ze van de plaat en wikkel ze, terwijl ze nog warm zijn, om de steel van een pollepel.
Zijn ze op de bakplaat hard geworden, zet ze dan nog weer in de oven om zacht te worden.
Laat ze afkoelen en bak de andere rolletjes op dezelfde manier.
Meng de ingredienten voor de koffiecréme in een kom en roer alles goed door elkaar.
Dek de kom met plasticfolie af en zet hem 1 uur in de koelkast.
Klop het mengsel met de mixer tot stijve pieken.
Vul de rolletjes met behulp van een spuitzak.
Versier ze met sliertjes gesmolten chocolade.