Recept
« Terug naar recepten
Kokos fruitcake
PT65M
Kokos fruitcake
Een heerlijk kokos fruitcake recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
65 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kokos fruitcake te bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de margarine in een pannetje op laag vuur smelten of zet hem 1 minuut in de magnetron. Laat de margarine even afkoelen. Klop de basterdsuiker los met de eieren en een snuf zout en roer de gesmolten margarine er goed door. Roer nu de bloem, het bakpoeder, de kokos, de ananas en de sinaasappelrasp door het eimengsel, tot je een mooi romig beslag hebt. Schep het beslag in de ingevette cakevorm en bak het in het midden van de oven in 50 minuten goudbruin en gaar. Om te controleren of het deeg gaar is, steek je er een (saté)stokje in. Als er geen deeg aan blijft kleven, dan is de cake klaar.
Tip: In plaats van plantenmargarine kunt u AH Culinair vloeibaar gebruiken. Die is koemelkvrij en kan direct in het beslag.
Tip: In plaats van plantenmargarine kunt u AH Culinair vloeibaar gebruiken. Die is koemelkvrij en kan direct in het beslag.