Recept
« Terug naar recepten
Kokosijs-fudge
PT25M
Kokosijs-fudge
Een heerlijk kokosijs-fudge recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
anne prive
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
24 stuks personen
Categorieën:
- > IJs
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Onbekend
Bron:
fudge
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kokosijs-fudge te bereiden
Bedek de bodem en de zijkanten van de bakvorm van 20 x 8 cm met bakpapier.
Verwarm de suiker, kokos, melk, kokosmelk en boter al roerend in een pan met dikke bodem tot de suiker is opgelost en er een egaal mengsel is ontstaan. Breng het mengsel aan de kook en laat het zachtjes, zonder te roeren, circa 10 minuten doorkoken tot de suikerthermometer een temp. van 115°C aangeeft.
Haal de pan direct van het vuur en voeg zoveel kleurstof toe tot het mengsel roze gekleurd is. Blijf goed kloppen tot het fudgemengsel is afgekoeld en ingedikt. giet het in de bakvorm, bestrooi het met kokossnippers en laat het opstijven.
Snijd de fudge in vierkantjes en bewaar deze in de koelkast in een luchtdichte trommel.
Verwarm de suiker, kokos, melk, kokosmelk en boter al roerend in een pan met dikke bodem tot de suiker is opgelost en er een egaal mengsel is ontstaan. Breng het mengsel aan de kook en laat het zachtjes, zonder te roeren, circa 10 minuten doorkoken tot de suikerthermometer een temp. van 115°C aangeeft.
Haal de pan direct van het vuur en voeg zoveel kleurstof toe tot het mengsel roze gekleurd is. Blijf goed kloppen tot het fudgemengsel is afgekoeld en ingedikt. giet het in de bakvorm, bestrooi het met kokossnippers en laat het opstijven.
Snijd de fudge in vierkantjes en bewaar deze in de koelkast in een luchtdichte trommel.
Mijn kookverhaal (anne prive)
Voor de kokosliefhebbers
maxallart zegt: