Recept
« Terug naar recepten
Kokosrijst met mango
PT25M
Kokosrijst met mango
Een heerlijk kokosrijst met mango recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Renske vdb
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Afrika
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Allerhande 9 2011
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kokosrijst met mango te bereiden
1. Breng de rijst met de kokosmelk en 150 ml water aan de kook met de deksel op de pan. Schep om en kook in 15 min. gaar.
2. Verwijder ondertussen het bot van de karbonades en snijd het vlees in reepjes. Meng met de sambal en bestrooi met peper en zout naar smaak. Verhit de olie in een wok en bak het vlees met de knoflook op hoog vuur in 3 min. gaar. Neem uit de wok. Schep de ui in de wok en bak 3 min. Voeg de paprika toe en bak 1 min. mee. Doe het vlees en de mango erbij en roerbak nog 1 min. Verdeel over 4 kommen en serveer met de kokosrijst. Lekker met verse koriander.
2. Verwijder ondertussen het bot van de karbonades en snijd het vlees in reepjes. Meng met de sambal en bestrooi met peper en zout naar smaak. Verhit de olie in een wok en bak het vlees met de knoflook op hoog vuur in 3 min. gaar. Neem uit de wok. Schep de ui in de wok en bak 3 min. Voeg de paprika toe en bak 1 min. mee. Doe het vlees en de mango erbij en roerbak nog 1 min. Verdeel over 4 kommen en serveer met de kokosrijst. Lekker met verse koriander.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
r.vandepol zegt:
Anna zegt:
Groet,
Anna.