KookJij

Voedzame Soep Voor Carnavalsvierders

Minstens zo belangrijk als het “ PEKSKE “en het “ PILSKE “ is goed eten voor een stevige bodem.En deze goulashsoep met peterselienoedels legt een stevige en lekkere bodem voordat je je in het feestgedruis stort. Uiteraard ook een verrukkelijke soep zonder CARNAVAL. Maak de soep daags van te voren dan smaakt deze soep nóg beter. In 30 minuten is je soep klaar om aan 2 uur koken te beginnen. Eventueel kun je het laatste half uur van de kooktijd aardappel in de soep mee garen om een maaltijdsoep te creëren. Maar aparter is om csipetke ( Hongaarse deegnoedels ) aan de soep toe te voegen. Lekker met peterselie erdoor gekneed.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Maaltijdsoepen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Regionale
Bron: Uit de krant Janneke Philippi eigen tekst en foto.
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Voedzame Soep Voor Carnavalsvierders te bereiden

  1. Smelt de boter in een grote soeppan en fruit de ui en de knoflook 3 minuten.
  2. Voeg dan de blokjes vlees en de paprika reepjes toe en bak 2 minuten mee.
  3. Roer de tomatenpuree erdoor en bestrooi de inhoud met het paprikapoeder , de karwijzaadjes en 25 gram van de bloem. Roer alles stevig door elkaar en bak 3 minuten.
  4. Voeg vervolgens de gepelde tomaten, het water, de laurier en de 2 bouillonblokken toe. Breng alles aan de kook en zet het vuur laag.
  5. Deksel op de pan en laat 2 uur zachtjes garen.
  6. MAAK ONDERTUSSEN DE PETERSELIE NOEDELD
  7. Klop het ei met een flinke snuf zout en een beetje water los. Voeg dan beetje bij beetje de resterende 75 gram bloem toe. Kneed tot een soepel deeg. Voeg wat extra bloem toe als het deeg nog wat plakkerig is. Kneed er de gesnipperde peterselie door en rol 2 strengen van het deeg. Snij het deeg in stukjes van 1 cm en voeg ze de laatste 5 minuten van de kooktijd aan de soep toe. Breng de soep pittig op smaak met gemalen peper en eventueel nog wat zout. Bestrooi de soep met extra peterselie. Serveer de soep met een kommetje zure room om door de soep te roeren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst