Maar.... nu ik het gerecht heb gemaakt ( de Man in de Cadac) buiten bij de camper kunnen we
beiden beamen, dat het in elk geval een heerlijk gerecht is.
Recept
« Terug naar recepten
Pollo Romano ( maar dan de enige échte! )
PT50M
Pollo Romano ( maar dan de enige échte! )
Waarschijnlijk kent iedereen dit Wereldgerecht wel van de bekende pakjes
en zakjes uit de supermarkt :)En of dit het enige éçhte Pollo Romano
gerecht is zoals de makers van dit gerecht pretenderen kan ik best in twijfel
trekken, omdat ik het nog nooit eerder heb geproefd.
Maar.... nu ik het gerecht heb gemaakt ( de Man in de Cadac) kunnen we
beiden beamen, dat het in elk geval een heerlijk gerecht is
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
3 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pollo Romano ( maar dan de enige échte! ) te bereiden
- Kruid de in hapklare brokjes gesneden kippendij met peper en een weinig zout.
- Verhit wat olie of vloeibare boter in de pan en roerbak de blokjes kip circa – 10 minuten.
- Haal ze uit de pan en zet ze even opzij.
- Bak de parmaham en de paprika blokjes al omscheppend 5 minuten.
- Voeg de knoflook toe en bak 1 minuutje mee.
- Voeg de tomatenblokjes met de oregano, tijm toe en roer alles even goed door. Dan mag de witte wijn met het halve kippenbouillonblokje en het hete water erbij.
- Breng dit geheel aan de kook en voeg de kippendij stukjes en de 2 laurierbladeren toe en laat dit geheel met het deksel schuin op de pan circa 20 minuten sudderen.
- De laatste 10 minuten zonder het deksel en tijdens deze laatste 10 minuten kook je de gekozen pasta gaar volgens de beschrijving op de verpakking.
- Serveer de Pollo Romano met wat fijn gesnipperde bladpeterselie, kappertjes en wat geschaafde pecorino romano.