Recept
« Terug naar recepten
Komkommer in zuur met mosterdzaadjes
PT20M
Komkommer in zuur met mosterdzaadjes
Een heerlijk komkommer in zuur met mosterdzaadjes recept uit de caraibische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
3 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Curaçao
Keuken:
Caraibische
Bron:
Traditionele Caribische Gerechten. Huub Toast en Ciska Cress. 1993
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Komkommer in zuur met mosterdzaadjes te bereiden
De komkommer wassen, de beide uiteinden eraf snijden. De komkommer NIET schillen. Snij de komkommer in 2 of 3 stukken en elke stuk in de lengte doormidden, zodat je de zaadjes makkelijk kunt weghalen met behulp van een mesje of lepeltje.
Snij dan de komkommer in plakjes van ongeveer 1 cm en doe die in de slaschaal.
Alle andere ingrediënten in het pannetje mengen, en even laten koken tot de suiker en het zout opgelost zijn.
Giet de hete dressing over de komkommer en mengen.
Laat dit afkoelen en zet de schaal in de koelkast ong. 2 a 3 uur. (langer kan ook)
Serveer dit gerecht koud. Is er teveel dressing dan kun je wat weggieten, maar als je komkommer overhoudt dan is het fijn om ze in de dressing in de koelkast te bewaren.
Snij dan de komkommer in plakjes van ongeveer 1 cm en doe die in de slaschaal.
Alle andere ingrediënten in het pannetje mengen, en even laten koken tot de suiker en het zout opgelost zijn.
Giet de hete dressing over de komkommer en mengen.
Laat dit afkoelen en zet de schaal in de koelkast ong. 2 a 3 uur. (langer kan ook)
Serveer dit gerecht koud. Is er teveel dressing dan kun je wat weggieten, maar als je komkommer overhoudt dan is het fijn om ze in de dressing in de koelkast te bewaren.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
De komkommer moet 2 a 3 uur in de koelkast vóór het serveren. Deze tijd is niet meegerekend.