Recept
« Terug naar recepten
Komkommer salade met Pinda's
PT30M
Komkommer salade met Pinda's
Een heerlijk komkommer salade met pinda's recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Singapore
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Komkommer salade met Pinda's te bereiden
1).Doe in een kom de Nam Pla met het limoensap en de gulah Djawa en meng dit goed dooreen tot de suiker volledig is opgelost.
2).Doe in een andere kom de uien, knoflook, de lomboks en meng dat goed met de olie.
3).Snij de komkommer in dunne kwart cirkeltjes.
4).Doe in een grote kom de ingrediënten onder 1)., 2). en 3). en roer dat goed door elkaar.
5).Meng dan de vers geroosterde en gezouten pinda's door de salade.
6).Vlak voor het opdienen de koriander fijn snijden en onder de salade mixen.
2).Doe in een andere kom de uien, knoflook, de lomboks en meng dat goed met de olie.
3).Snij de komkommer in dunne kwart cirkeltjes.
4).Doe in een grote kom de ingrediënten onder 1)., 2). en 3). en roer dat goed door elkaar.
5).Meng dan de vers geroosterde en gezouten pinda's door de salade.
6).Vlak voor het opdienen de koriander fijn snijden en onder de salade mixen.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Deze salade kan eigenlijk altijd bij alle maaltijden worden geserveerd.