Deze salade van komkommer is een dankbare begeleiding bij vele oosterse pittige gerechten.
1 komkommer
1 rode peper zonder zaad en
lijst in halve ringetjes
1 flinke sjalot klein gesnipperd
1- 1/2 eetlepel azijn( appelazijn)
klein scheutje olie ( of
sesamolie)
1 el zoete ketjap
klein scheutje soja saus
1 el gember siroop
klein kneepje agave siroop
1/2 el sesamzaad ( licht
Recept
« Terug naar recepten
Zoetzure komkommersalade met een Aziatisch Tintje.
PT10M
Zoetzure komkommersalade met een Aziatisch Tintje.
Een komkommersalade maak ik altijd op het gevoel. Zo ook met deze
salade en om het hier neer te zetten was wel even denken hoeveel ik van
een en ander heb toegevoegd.
Vandaar, dat je de dressing het beste even apart kunt maken en even
proeven.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zoetzure komkommersalade met een Aziatisch Tintje. te bereiden
- Was de komkommer.
- Snij de komkommer in de lengte door en haal er met een lepeltje de zaadjes uit.
- Snij de halve komkommers nog 2 maal in de lengte door en dan in blokjes.
- Voeg de sjalot en de rode peper toe aan de komkommer en roer alles in een kommetje door elkaar.
- Maak de dressing met alle overige ingrediënten ( behalve de sesamzaadjes) en proef of het zo jouw smaak betreft. Voeg zo nodig nog een en ander toe.