KookJij

Komkommersalade met een Oosters tintje

Ik experimenteer graag met komkommer. Dit recept, dat ik iets naar eigen smaak heb aangepast vond ik in het boekje boodschappen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Komkommersalade met een Oosters tintje te bereiden

  1. Klop een dressing van de geraspte gember, wijnazijn, ketjap, sesamolie en de honing.
  2. Zet dit even opzij.
  3. Rooster de pinda's in een droge koekenpan en hak ze fijn.
  4. Was de komkommer goed en schaaf er in de lengte met een dunschiller of kaasschaaf dunne plakken van. Drapeer de komkommerlinten en plukjes taugé op een schaal , Giet er de dressing over. Bestrooi de salade met de gehakte pinda's , koriander en de rode peper.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Deze salade zag ik in het boekje Boodschappen. Vorige zomer op vakantie meteen mee aan de slag als bijlage voor zelfgemaakte nasi. Lekker fris, licht pittig en weer eens helemaal iets anders. Ik gebruikte bladpeterselie in plaats
van koriander. Toppie lekker!!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst