Deze salade zag ik in het boekje Boodschappen. Vorige zomer op vakantie meteen mee aan de slag als bijlage voor zelfgemaakte nasi. Lekker fris, licht pittig en weer eens helemaal iets anders. Ik gebruikte bladpeterselie in plaats
van koriander. Toppie lekker!!
Recept
« Terug naar recepten
Komkommersalade met een Oosters tintje
PT15M
Komkommersalade met een Oosters tintje
Ik experimenteer graag met komkommer. Dit recept, dat ik iets naar eigen smaak heb aangepast vond ik in het boekje boodschappen.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Komkommersalade met een Oosters tintje te bereiden
- Klop een dressing van de geraspte gember, wijnazijn, ketjap, sesamolie en de honing.
- Zet dit even opzij.
- Rooster de pinda's in een droge koekenpan en hak ze fijn.
- Was de komkommer goed en schaaf er in de lengte met een dunschiller of kaasschaaf dunne plakken van. Drapeer de komkommerlinten en plukjes taugé op een schaal , Giet er de dressing over. Bestrooi de salade met de gehakte pinda's , koriander en de rode peper.