Recept
« Terug naar recepten
Komkommer Soep II
PT45M
Komkommer Soep II
Een heerlijk komkommer soep ii recept uit de wereldkeuken keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - Koude
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Iran
Keuken:
Wereldkeuken
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Komkommer Soep II te bereiden
1).Doe in de keukenmachine de te pureren komkommer, de rijstolie, citroensap, citroenzeste, halve lombok en de helft van de munt samen met het water en de ijsklontjes. Draai daarvan snel een mooie homogege soep. Breng op smaak met zout en peper en zet even koud weg.
2).De komkommerkruid-kiemen blancheren we even in kokend zout water. We koelen dat direct en hakken dat fijn en knijpen alle vocht er uit.
3).We doen dan de koude komkommersoep-puree in de kommen en verdelen daarover het komkommerkruid, de rest van de munt, de rest van de lombok, de dikke yoghurt.
We druppelen tenslotte naar believen de olijf olie over de soep.
2).De komkommerkruid-kiemen blancheren we even in kokend zout water. We koelen dat direct en hakken dat fijn en knijpen alle vocht er uit.
3).We doen dan de koude komkommersoep-puree in de kommen en verdelen daarover het komkommerkruid, de rest van de munt, de rest van de lombok, de dikke yoghurt.
We druppelen tenslotte naar believen de olijf olie over de soep.