Recept
« Terug naar recepten
Komkommersalade met Wakamé
PT60M
Komkommersalade met Wakamé
Een heerlijk komkommersalade met wakamé recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Japan
Bron:
Famile die in Hong Kong heeft gewerkt en gewoond.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Komkommersalade met Wakamé te bereiden
*Paprika's in oven zwartblakeren in 40 minuten bij een temp van 180 graden Celsius,in een plastic zal laten afkoelen,ontvellen,zaadlijsten en pitjes verwijderen en in kleine strips snijden (of kant en klare geschoonde paprika's kopen--->zitten in een potje onder olie)
*Komkommers in kleine plakjes snijden,met flink wat zout in een vergiet 30 minuten laten uitlekken,daarna spoelen en goed uitknijpen
*Champignons in fijne plakjes snijden
*Wakamé na het weken in kleine(re) stukjes snijden
*In een grote kom de komkommer,paprika,ui,knoflook,
,paddenstoelen,wakamé en groene gehakte blaadjes goed
mengen en daarover heen gieten de Japanse Vinaigrette
(zie bij Sauzen:Nog Meer).Meng goed.
*Komkommers in kleine plakjes snijden,met flink wat zout in een vergiet 30 minuten laten uitlekken,daarna spoelen en goed uitknijpen
*Champignons in fijne plakjes snijden
*Wakamé na het weken in kleine(re) stukjes snijden
*In een grote kom de komkommer,paprika,ui,knoflook,
,paddenstoelen,wakamé en groene gehakte blaadjes goed
mengen en daarover heen gieten de Japanse Vinaigrette
(zie bij Sauzen:Nog Meer).Meng goed.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Sla past eigenlijk overal bij,maar het beste bij Japanse gerechten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
deuxchapeaux zegt:
Wakamé is een soort gedroogde wier dat in Japan voor en bij alles en nog wat wordt gebruikt.Te verkrijgen in toko's.
Jan A.:)
limelein zegt: