Recept
« Terug naar recepten
Caribische kipsalade
PT30M
Caribische kipsalade
De mango en avocado zijn in deze Caribische kipsalade heerlijk verfrissend
en dat is wat je in de zomer met warm weer wel kunt gebruiken. De lijst
met ingrediënten lijkt misschien wel lang maar daardoor krijg je ook een
goed gevulde maaltijdsalade.
Beetje brood erbij en je kunt er weer eventjes tegen.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Jamaica
Keuken:
Caraibische
Bron:
Proef het zuiden/ in eigen keuken gemaakt en aangepast en met eigen foto's
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Caribische kipsalade te bereiden
- Verhit een beetje olie in een pan en bak hierin de reepjes kipfilet goudbruin. Bestrooi met peper en zout. Neem de gebakken kip uit de pan en zet apart.
- Doe in dezelfde pan nog een beetje olie en bak hierin de uitgelekte maïskorrels een paar minuten op een hoge stand, tot de maïs iets gekleurd is.
- Meng de maïs met de kidneybonen, rode peper en azijn.
- Doe de sla op een schaal en verdeel het maïsmengsel erover. Schep de mango, avocado, tomaat, ui, limoenrasp, sap en de olie door elkaar en verdeel het over de rest van de salade.
- Verdeel de kipreepjes over de salade en garneer met de koriander.
- Lekker met brood erbij.