Hierbij de link naar de basis bumbu
https://www.kookjij.nl/recepten/base-genep-bali-balinese-basis-bumbu-van-de-balinese-kookles
Recept
« Terug naar recepten
Balinese kip curry (Ayam Bumbu Bali)
PT30M
Balinese kip curry (Ayam Bumbu Bali)
Deze heerlijke Balinese curry van kip heb ik voor het eerst gemaakt op de
kookles die ik op Bali heb gevolgd. (Jambangan Bali Cooking Class).
Voorafgaande aan de curry heb ik eerst de basis bumbu gemaakt die je niet alleen nodig hebt voor deze curry maar ook
voor een aantal andere authentieke Balinese recepten.
We hebben daar natuurlijk heerlijk zitten smullen van onze zelfgemaakte
gerechten en gelukkig heb ik de recepten (en een getuigschrift) na afloop
van de kookles mee naar huis gekregen
Ik heb het thuis nog een keer gemaakt, vertaald, hier en daar aangepast en
zo zet ik het hier neer. In het recept zoals ik het op Bali gemaakt heb werd
niet zoveel groenten gebruikt. Ik heb het zelf aangepast naar mijn eigen
smaak en zo hier neergezet. Je kunt natuurlijk ook minder groenten
gebruiken en er een apart groente gerecht bij serveren.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Jambangan Bali Cooking Class (zelf vertaald, aangepast, gemaakt en gefotografeerd.)
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Balinese kip curry (Ayam Bumbu Bali) te bereiden
- Verhit de olie in een wok en fruit hierin de sjalot, knoflook en lente ui.
- Voeg de Base Genep (gele basis bumbu) toe en schep alles door elkaar zodat de kruidenpasta mee kan bakken. - Voeg de kip toe en schep alles roerbakkend goed door elkaar.
- Doe dan de groenten en peper erbij en blijf alles voortdurend door elkaar scheppen.
- Voeg dan de bouillon en de salam- en limoenblaadjes toe. Je kunt ervoor kiezen om de blaadjes fijn te wrijven en erdoor te doen, je kunt ze ook gewoon heel laten (dit is makkelijker om ze er later weer uit te halen).
- Laat dit geheel zo 10-15 minuten zachtjes sudderen totdat de groenten gaar genoeg zijn. Ze mogen nog gerust een stevige bite hebben.
- Voeg op het laatst de kokoscrème toe, meng het goed door elkaar en laat dit nog 2 minuutjes op een klein pitje zachtjes sudderen.