Recept
« Terug naar recepten
Komkommersalade met witte kaas uit Egypte
PT10M
Komkommersalade met witte kaas uit Egypte
Een heerlijk komkommersalade met witte kaas uit egypte recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ayse (Y)
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
2/4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
78
Herkomst:
MiddenOosten
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Komkommersalade met witte kaas uit Egypte te bereiden
Schil de komkommer en snijd hem in blokjes.
Verkruimel de kaas en meng het met de komkommerblokjes en het fijngesneden lenteuitje.
Wie van heet houdt, kan een rode peper fijnsnijden (zaadlijsten eruit) en erdoor doen.
Maak dan een dressing van de olijfolie, peper en citroensap en giet deze erop.
Verkruimel de kaas en meng het met de komkommerblokjes en het fijngesneden lenteuitje.
Wie van heet houdt, kan een rode peper fijnsnijden (zaadlijsten eruit) en erdoor doen.
Maak dan een dressing van de olijfolie, peper en citroensap en giet deze erop.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
ayse zegt:
Smaken verschillen nou eenmaal he:p;)
Maak je het toch zonder de kaas;)
Groetjes,Ayse:D
grietje56 zegt:
Alleen bij de dressing heb ik naast het citroensap een beetje wittewijnazijn en ietwat suiker gedaan...maar dat is verschil van smaak. Verder verrukkelijk !! Mijn dank. :D
ayda moussa zegt:
ayse zegt:
Ik heb ooit de saus gemaakt.ik zal je het recept geven..:)
1 potje sesampasta (verkrijgbaar bij toko), water, sap van 1 citroen, peper, zout, 2 teentjes knoflook, 1 theel. paprikapoeder, sambal naar smaak..
Bereidingswijze...
De sesampasta in een kom losroeren, de evt. olie die erop drijft moet geheel zijn opgenomen. Vul het lege pastapotje voor de helft met water roer dit scheut voor scheut bij de pasta tot het helemaal is opgenomen. Voeg het citroensap toe tot het een mooie blanke en homogene massa is. Op smaak brengen met de overige ingrediknten. De tahina is goed te bewaren in de koelkast.
Rita zegt: