Recept
« Terug naar recepten
Konijn in leffe
PT140M
Konijn in leffe
Een heerlijk konijn in leffe recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
140 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Konijn in leffe te bereiden
Champignons in stukken snijden,
Ui schillen en niet te fijn snijden,
Konijnenstukken kruiden met peper en zout
Bereidingswijze
Boter met de olie verhitten in een grote pan (liefst gietijzeren,kan het goed heet worden),
Ui fruiten,spekjes erbij en doorbakken,
Champignons erbij en de knoflook pletten en erbij doen,
even goed doorbakken en de konijnenstukken erbij doen,
Deze lekker bruin bakken,
Flesjes Leffe donker erbij gieten en even doorkoken,
Daarna op een klein pitje lekker laten sudderen(geen plaatje eronder)± 2 uur.
Ui schillen en niet te fijn snijden,
Konijnenstukken kruiden met peper en zout
Bereidingswijze
Boter met de olie verhitten in een grote pan (liefst gietijzeren,kan het goed heet worden),
Ui fruiten,spekjes erbij en doorbakken,
Champignons erbij en de knoflook pletten en erbij doen,
even goed doorbakken en de konijnenstukken erbij doen,
Deze lekker bruin bakken,
Flesjes Leffe donker erbij gieten en even doorkoken,
Daarna op een klein pitje lekker laten sudderen(geen plaatje eronder)± 2 uur.