Recept
« Terug naar recepten
Stoofpotje van kalkoen
PT90M
Stoofpotje van kalkoen
De kalkoen wordt in dezelfde deelstukken versneden als de kippen.
Van de borstfilets worden wel escalopes of kalkoenlapjes gesneden die dan kunnen gebakken worden zoals elk ander stuk wit vlees.
Uit de billen van zware kalkoenen snijdt men kalkoen ossobuco, dit zijn dikke sneden met been.
Van kalkoenenvlees worden ook rollades gemaakt die als een gewoon braadstuk kunnen gebruikt worden. Men moet een onderscheid maken tussen rollades van de poten of van de borststukken. Laat na het braden steeds lange tijd rusten omdat zulke rollades gemakkelijk uit elkaar vallen bij het snijden.
Het slachtgewicht bedraagt 3,5 à 7 kg, bij zware dieren gaat het tot 12,5 kg en meer. Men spreekt ook van babykalkoenen. Deze wegen 1,8 tot 3 kg, hun leeftijd is 4 maanden van ei tot slacht.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stoofpotje van kalkoen te bereiden
- Bak de blokjes kalkoen en spek mooi bruin aan, voeg de fijn gesneden wortelen en ajuin toe eveneens de champignons. Kruiden naar smaak de siroop samen met de Leffe bruin toevoegen. Laat op een zacht vuur sudderen.
- Kook de rijst zoals op de verpakking staat vermeld, serveer zeer warm.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Anna Koudys zegt: