KookJij

Tajine gevuld met varkensruggebraad

Een heerlijk tajine gevuld met varkensruggebraad recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 140 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Tajine
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tajine gevuld met varkensruggebraad te bereiden

Bak het vlees aan alle kant bruin aan in boter en olijfolie.
Tomaten in grove stukken snijden.
Champignons in vier snijden.
Ajuin in ringen snijden.
Look in fijne ringen snijden.
Kruid het vlees met de oregano en voeg de groenten toe nogmaals bijkruiden ook met peper en zout.
Begiet met de leffe bruin, deksel op de tajine en laat op een zeer klein vuur zachtjes sudderen.
Haal het vlees uit de tajine en snij in gelijke schijven.
Laat de groenten mengeling in de tajine even koken en bind de saus, voeg het gesneden vlees bij de groenten.
Serveer dit gerecht zeer warm.










Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Goed gezien, een flesje bij het gerecht en een flesje voor jou geniet ervan ;-)
Gerard van der Leeuw

Gerard van der Leeuw zegt:
Dag Hilde,

Jij ook een goede zondag. Ik ben maar een mannetje alleen.... Maar toch. Neem er ook nog een flesje bij.

Gerard
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Jij mag een heel flesje gebruiken gebruiken Gerard, laat het je smaken. vVriendelijke groetjes en een fijne zondag van ons 3tjes ;-)
Gerard van der Leeuw

Gerard van der Leeuw zegt:
Een half flesje lijkt me wel erg karig, ik ga het maken met een heel flesje........
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Inderdaad de tajine is een toppertje in de keuken wil hem nooit meer kwijt ;-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Ook weer zo'n toppertje! :-)