Recept
« Terug naar recepten
Tajine gevuld met varkensruggebraad
PT140M
Tajine gevuld met varkensruggebraad
Een heerlijk tajine gevuld met varkensruggebraad recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
140 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tajine
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tajine gevuld met varkensruggebraad te bereiden
Bak het vlees aan alle kant bruin aan in boter en olijfolie.
Tomaten in grove stukken snijden.
Champignons in vier snijden.
Ajuin in ringen snijden.
Look in fijne ringen snijden.
Kruid het vlees met de oregano en voeg de groenten toe nogmaals bijkruiden ook met peper en zout.
Begiet met de leffe bruin, deksel op de tajine en laat op een zeer klein vuur zachtjes sudderen.
Haal het vlees uit de tajine en snij in gelijke schijven.
Laat de groenten mengeling in de tajine even koken en bind de saus, voeg het gesneden vlees bij de groenten.
Serveer dit gerecht zeer warm.
Tomaten in grove stukken snijden.
Champignons in vier snijden.
Ajuin in ringen snijden.
Look in fijne ringen snijden.
Kruid het vlees met de oregano en voeg de groenten toe nogmaals bijkruiden ook met peper en zout.
Begiet met de leffe bruin, deksel op de tajine en laat op een zeer klein vuur zachtjes sudderen.
Haal het vlees uit de tajine en snij in gelijke schijven.
Laat de groenten mengeling in de tajine even koken en bind de saus, voeg het gesneden vlees bij de groenten.
Serveer dit gerecht zeer warm.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Gerard van der Leeuw zegt:
Jij ook een goede zondag. Ik ben maar een mannetje alleen.... Maar toch. Neem er ook nog een flesje bij.
Gerard
Hilde Dumont zegt:
Hilde Dumont zegt: