Recept
« Terug naar recepten
Dagschotel: feestelijk halloween gerecht
PT120M
Dagschotel: feestelijk halloween gerecht
Kalfsvlees heerlijk te bereiden in de tajine. Vervolgens in stoofpotjes serveren op tafel.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dagschotel: feestelijk halloween gerecht te bereiden
- Bak het vlees bruin aan in olijfolie. Look zeer fijn snijden, wortel, selder fijn snijden, raapjes, aardappel in blokjes snijden evenzeer de ajuin. Champignons +/- 600 gr in partjes snijden. Laat de tajine goed opwarmen met een scheutje olijfolie voeg de hierboven vermelde ingredienten toe en kruid met peper, zout, fijn gesneden tijm, gember en voeg het laurierblad toe. De leffe erover en laat nu maar rustig garen in de tajine. Tomaatjes snij het hoedje eraf en snij deze in zeer fijne blokjes (hou aan de kant voor afgarnering evenzeer enkele takjes groen van de selder bijhouden). Hol de tomaatjes uit en kruid met zout en peper. De 400 gr champignonsin partjes gesneden even opstoven in een beetje boter voeg de uitgeperste citroen toe. Maak een roux van de boter en bloem en de room roer deze onder het tajine gerecht. De tomaatjes gevuld met de champignons 15 min in een voorverwarmde oven zetten op 180 gr. Serveer het vlees in de stoofpotjes zet op borden samen met de gevulde tomaatjes. Serveer er kroketjes bij en werk af met de fijn gesneden tomaatjes en het groen van de selder.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna Koudys zegt:
Blijft zalig, hè?
Hilde Dumont zegt:
Anna Koudys zegt:
Heerlijk! :-)
Hilde Dumont zegt: