Recept
« Terug naar recepten
Konijn op zijn Vlaams
PT140M
Konijn op zijn Vlaams
Een heerlijk konijn op zijn vlaams recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Johan Naeyaert
Bereidingstijd:
140 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
klassieker Vlaamse keuken, aangepast
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Konijn op zijn Vlaams te bereiden
- verdeel het konijn in stukken, snij eventueel het overtollige vet af en kruid met peper en zout
- bruin de stukken goudgeel in de boter
- verwijder de stukken en bak de fijngesneden ajuin glazig in dezelfde boter
- blus met 200 cc rode wijn,voeg een larierblad toe en laat dit mengsel zeker voor de helft inkoken
- leg daarop 1 grote snede brood waarop gul mosterd gesmeerd is
- voeg de stukken konijn erbij
- voeg nu het abdijbier, de vloeibare fond en een koffielepel wildfond (glace) er aan toe zodat het geheel bijna ondergedompeld is.
- laat gedurende 60 minuten tot 90 min sudderen op een zacht vuurtje (variabel naargelang men steviger of zachter vlees wil)
- voeg dan de pruimen er bij met sap en laat nog een halfuurtje verder sudderen.
- bruin de stukken goudgeel in de boter
- verwijder de stukken en bak de fijngesneden ajuin glazig in dezelfde boter
- blus met 200 cc rode wijn,voeg een larierblad toe en laat dit mengsel zeker voor de helft inkoken
- leg daarop 1 grote snede brood waarop gul mosterd gesmeerd is
- voeg de stukken konijn erbij
- voeg nu het abdijbier, de vloeibare fond en een koffielepel wildfond (glace) er aan toe zodat het geheel bijna ondergedompeld is.
- laat gedurende 60 minuten tot 90 min sudderen op een zacht vuurtje (variabel naargelang men steviger of zachter vlees wil)
- voeg dan de pruimen er bij met sap en laat nog een halfuurtje verder sudderen.
Harry Abels zegt: