Recept
« Terug naar recepten
Konijn uit grootmoeders tijd
PT240M
Konijn uit grootmoeders tijd
Een heerlijk konijn uit grootmoeders tijd recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jacko Cornelissen
Bereidingstijd:
240 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen keuken
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Konijn uit grootmoeders tijd te bereiden
Voorbereiding
Eerst het konijn 1 nacht in het zout water zetten.
Daarna 24 uur in de azijn met kruiden en uien zetten.
Iets minder dan de helft azijn en de rest water.
Het konijn moet helemaal onderstaan.
Bereiding
Eerst op de bodem wat azijn met water in de pan doen, zodat het konijn niet droog op de bodem ligt.
Dan de uien en het konijn in de pan leggen en tussen het konijn ook uien en de kruiden.
Braden:
De boter en het Diamantvet en de plakken spek in een andere pan doen en dan alle stukken konijn aanbraden.
Daarna de dikste stukken konijn in de pan leggen en de kleinste er tussen in.
Bij het braden weer nieuw azijn met water aanmaken, zodat het konijn weer onderstaat.
Bovenop het konijn nog een paar goudreinetten in stukjes leggen.
Het konijn een paar uur laten sudderen.
Eerst het konijn 1 nacht in het zout water zetten.
Daarna 24 uur in de azijn met kruiden en uien zetten.
Iets minder dan de helft azijn en de rest water.
Het konijn moet helemaal onderstaan.
Bereiding
Eerst op de bodem wat azijn met water in de pan doen, zodat het konijn niet droog op de bodem ligt.
Dan de uien en het konijn in de pan leggen en tussen het konijn ook uien en de kruiden.
Braden:
De boter en het Diamantvet en de plakken spek in een andere pan doen en dan alle stukken konijn aanbraden.
Daarna de dikste stukken konijn in de pan leggen en de kleinste er tussen in.
Bij het braden weer nieuw azijn met water aanmaken, zodat het konijn weer onderstaat.
Bovenop het konijn nog een paar goudreinetten in stukjes leggen.
Het konijn een paar uur laten sudderen.
Mijn kookverhaal (Jacko Cornelissen)
De bereidingstijd is veel langer, de marineertijd komt erbij.
ger2 zegt: