KookJij

Konijn uit grootmoeders tijd

Een heerlijk konijn uit grootmoeders tijd recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 240 min
Personen: 4-6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: eigen keuken
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Konijn uit grootmoeders tijd te bereiden

Voorbereiding
Eerst het konijn 1 nacht in het zout water zetten.
Daarna 24 uur in de azijn met kruiden en uien zetten.
Iets minder dan de helft azijn en de rest water.
Het konijn moet helemaal onderstaan.

Bereiding
Eerst op de bodem wat azijn met water in de pan doen, zodat het konijn niet droog op de bodem ligt.
Dan de uien en het konijn in de pan leggen en tussen het konijn ook uien en de kruiden.
Braden:
De boter en het Diamantvet en de plakken spek in een andere pan doen en dan alle stukken konijn aanbraden.
Daarna de dikste stukken konijn in de pan leggen en de kleinste er tussen in.
Bij het braden weer nieuw azijn met water aanmaken, zodat het konijn weer onderstaat.
Bovenop het konijn nog een paar goudreinetten in stukjes leggen.
Het konijn een paar uur laten sudderen.

Mijn kookverhaal (Jacko Cornelissen)

De bereidingstijd is veel langer, de marineertijd komt erbij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

ger2

ger2 zegt:
Ik mis het donker bier dat mijn vader en oma gebruikten om het te laten sudderen.