KookJij

Kippendijen op Grootmoeders wijze

Ik heb sterk het vermoeden dat oma voor dit recept een van opa's flesjes bier gepikt heeft. Denk niet dat opa het erg heeft gevonden want oma heeft er een heerlijk gerecht mee gemaakt. De smaak van het bier is goed terug te proeven in het vlees. Reden temeer om hetzelfde biertje erbij te drinken. Ik had er gewoon gekookte aardappelen bij want je hebt een heerlijke jus.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: 'vers inspiratie' zelf aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kippendijen op Grootmoeders wijze te bereiden

  1. Verhit olie in een stoofpan en braad de kippendijen aan beide kanten bruin.
  2. Voeg peper, zout, nootmuskaat, tijm, laurier, kruidnagels en jeneverbessen toe.
  3. Giet over dit alles het bier en laat het ongeveer 45 minuten, met het k op de pan, zachtjes stoven. Voeg indien nodig een beetje water toe.
  4. Bak de sjalotten in een scheutje olie en strooi de suiker eroverheen waardoor ze mooi kleuren. (ongeveer 5 minuten, karameliseren)
  5. Doe de sjalotten bij de kippendijen en laat het geheel nog 5 tot 10 minuten zachtjes stoven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst