Recept
« Terug naar recepten
Kippendijen op Grootmoeders wijze
PT60M
Kippendijen op Grootmoeders wijze
Ik heb sterk het vermoeden dat oma voor dit recept een van opa's flesjes
bier gepikt heeft.
Denk niet dat opa het erg heeft gevonden want oma heeft er een heerlijk
gerecht mee gemaakt.
De smaak van het bier is goed terug te proeven in het vlees. Reden temeer
om hetzelfde biertje erbij te drinken. Ik had er gewoon gekookte
aardappelen bij want je hebt een heerlijke jus.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
'vers inspiratie' zelf aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kippendijen op Grootmoeders wijze te bereiden
- Verhit olie in een stoofpan en braad de kippendijen aan beide kanten bruin.
- Voeg peper, zout, nootmuskaat, tijm, laurier, kruidnagels en jeneverbessen toe.
- Giet over dit alles het bier en laat het ongeveer 45 minuten, met het k op de pan, zachtjes stoven. Voeg indien nodig een beetje water toe.
- Bak de sjalotten in een scheutje olie en strooi de suiker eroverheen waardoor ze mooi kleuren. (ongeveer 5 minuten, karameliseren)
- Doe de sjalotten bij de kippendijen en laat het geheel nog 5 tot 10 minuten zachtjes stoven.