Recept
« Terug naar recepten
Ouderwetse Hachee
PT240M
Ouderwetse Hachee
Een heerlijk ouderwetse hachee recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
240 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
17
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen keuken
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ouderwetse Hachee te bereiden
Voorbereiding:
Als het nodig is eerst het vlees in grote stukken snijden,
uien schillen en grof snijden.
Bereidingswijze:
Margarine in de pan smelten en tegen de tijd dat de belletjes wegtrekken een flinke scheut olie erbij doen en goed heet laten worden.
Ondertussen het vlees bestrooien met zout en peper.
Vlees in de pan doen en ca. 5 min.goed doorbakken.
Uien erbij doen met de rietsuiker en nog eens ca.3 min. doorbakken.
Bloem erover strooien en goed doorroeren.
De bouillon en het flesje bier even doorwarmen en voorzichtig bij het vlees gieten.
De kruidnagel in het laurierblaadje steken en erbij doen.
Weer even goed doorwarmen en op een sudderplaatje zolang mogelijk laten garen.
Als het nodig is eerst het vlees in grote stukken snijden,
uien schillen en grof snijden.
Bereidingswijze:
Margarine in de pan smelten en tegen de tijd dat de belletjes wegtrekken een flinke scheut olie erbij doen en goed heet laten worden.
Ondertussen het vlees bestrooien met zout en peper.
Vlees in de pan doen en ca. 5 min.goed doorbakken.
Uien erbij doen met de rietsuiker en nog eens ca.3 min. doorbakken.
Bloem erover strooien en goed doorroeren.
De bouillon en het flesje bier even doorwarmen en voorzichtig bij het vlees gieten.
De kruidnagel in het laurierblaadje steken en erbij doen.
Weer even goed doorwarmen en op een sudderplaatje zolang mogelijk laten garen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Petra Wiggers zegt:
Lidy Berkx zegt:
Groetjes Lidy.
Lidy Berkx zegt:
Lidy.
Liske zegt:
johan zegt:
bafke zegt:
Monique Kerkhoven zegt: