Geef er heerlijke vlaamse frieten bij, maar eigenlijk zijn alle soorten aardappel erbij heerlijk.
Laat het jullie smaken.
Recept
« Terug naar recepten
Herfststoof met donker bier
PT150M
Herfststoof met donker bier
Een belgisch stoofpotje wat ik zelf een beetje aangepast heb dus is het ook een beetje van mezelf.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
3 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
250 kCal energie
29 Gram eiwit
10 Gram vet
10 Gram koolhydraten
29 Gram eiwit
10 Gram vet
10 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Europese
Bron:
Jumbo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Herfststoof met donker bier te bereiden
Haal het vlees 10 min. voor je gaat bakken uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Zorg ook dat het bier op kamertemperatuur is, anders wordt het vlees taai.
Schenk het evt. bij de bouillon.
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Verhit in een braadpan de margarine. Bestrooi het vlees met zout en peper en bak in 2 min. bruin. Bak de wortel en kruidnagel 2 min. mee. Schep de bloem, de mosterd en het brood erdoor en bak nog 1 min. Schenk het bier en de bouillon in de pan en breng aan de kook.
Als de pan in de oven mag kun je deze gebruiken, ik zelf heb het vlees overgedaan in een ovenschaal met deksel.
Laat het lekker 2,5 uur stoven, kijk even tussendoor of er nog genoeg vocht in zit anders moet je er bouillon of evt. nog bier bij doen.
Als het vlees gaar is doe er dan de zilveruitjes en komijn bij en roer het door.
Hilde Dumont zegt: