Recept
« Terug naar recepten
Carbonade Flamande (Vlaamse stoofkarbonade)
PT120M
Carbonade Flamande (Vlaamse stoofkarbonade)
Dit klassieke Vlaamse stoofvlees (stoofpot) is niet zoals de naam doet
vermoeden met karbonaadjes maar met sukadelappen.
Het is min of meer de Belgische versie van het Hollandse draadjesvlees.
Elk gezin heeft zijn eigen recept; met of zonder mosterd, met of zonder bier,
met of zonder azijn, met of zonder knoflook, met of zonder uien, met bruine
suiker of stroop en ga zo maar door.
Ik heb mijn versie in de oven gemaakt. Je hebt dan ongeveer een
kwartiertje werk en verder heb je er (bijna) geen omkijken meer naar.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Carbonade Flamande (Vlaamse stoofkarbonade) te bereiden
- Verwarm de oven op 150 graden C.
- Verhit de boter met de olie in een stoofpan (die ook in de oven kan) bestrooi de sukadelappen met peper en zout, bak ze rondom mooi bruin (+/- 10 minuten) en haal ze weer uit de pan.
- Fruit de uienringen en voeg hete bouillon en bier toe, breng aan de kook.
- Voeg suiker, azijn, laurier, tijm en peterselie toe en schep alles door elkaar.
- Doe het vlees terug in de pan (het vlees moet volledig onder staan) besmeer de snee brood met mosterd en leg deze bovenop. Doe het deksel op de pan en zet dit 1 ½ in de oven.
- Maak een maïzenapapje en giet dit bij het vlees, roer het goed door en laat de saus op een klein pitje nog een kwartiertje indikken.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Wij aten er spruitjes en aardappeltjes uit de oven bij, maar natuurlijk zijn zelfgemaakte frieten en appelmoes (en/of een salade) ook een zeer geschikte combinatie.