Ik had al een Oranje feestsoep staan, maar je kunt toch niet elk jaar maar weer dezelfde soep serveren.
Ik zou deze soep met een gerust hart aan Willem-Alexander en Maxima durven voorzetten dus natuurlijk ook aan jullie
Natuurlijk eet je deze soep niet alleen op 27 april maar ook de rest van het jaar.
Je kunt een kant en klare vleesbouillon gebruiken, maar een eigen getrokken bouillon heeft natuurlijk de voorkeur. Reken dan wel op 3 tot 4 uurtjes extra om de bouillon te laten trekken.
Recept
« Terug naar recepten
Koninklijke Oranje soep
PT45M
Koninklijke Oranje soep
Met (bijna) allemaal oranje kleurige ingrediënten die bovendien ook nog eens qua smaak prima bij elkaar passen maakte ik deze heerlijke romige soep met een volle smaak en een heerlijk aroma.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Koninklijke Oranje soep te bereiden
- Maak bouillon van de tabletten, trek eventueel zelf bouillon van het soepvlees, reken op ongeveer 3 uur extra als je zelf bouillon trekt.
- Schil de aardappels en de wortels. Was de bleekselderij en snij het onderste en bovenste stukje eraf. Snij alles in stukken, schil de gember en de knoflook en hak beiden fijn, aak de paprika's schoon en snij ze in kleine reepjes.
- Fruit in warme olie de knoflook en gember.
- Voeg de stukjes zoete aardappel, wortel en bleekselderij toe.
- Bak dit 10 tot 15 minuten aan en blijf steeds goed omscheppen.
- Voeg het dan toe aan de bouillon. (Vlees eruit halen).
- Laat dit nog 15 tot 20 minuten zachtjes doorkoken totdat de groenten goed gaar zijn.
- Doe intussen de stukjes paprika in een ovenschaal en rooster dit 10 tot 15 minuten onder de gril.
- Pureer het geheel met de staafmixer.
- Voeg de geroosterde paprika en de kookroom toe aan de soep.