Recept
« Terug naar recepten
Kool a la Chinoise
PT30M
Kool a la Chinoise
Een heerlijk kool a la chinoise recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kool a la Chinoise te bereiden
Maak de kool schoon en snijd hem in repen van zo'n 2 centimeter.Pel de ui en snijd deze in stukjes.Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen,was die en laat goed uitlekken.Maak de champignons schoon en snijd deze in plakjes.Snijd de kipfilet in dunne reepjes.Schil de gemberwortel en rasp of hak het fijn.Snijd de ananas in stukjes.Verhit de olie in de wok op hoog vuur en roerbak de ui,kipfilets,champignons circa 5 min.Pers het teentje knoflook erboven uit.Voeg de gember en ananas toe.Schep het door elkaar en doe de kool en de prei erbij.Goed omscheppen en de wijn en ketjap toevoegen.Nog mazimaal 5 min.roerbakken en het vocht binden met de allesbinder.Op smaak brengen met peper en zout.
Serveer met rijst.
Serveer met rijst.